Dart Programlama Dili Nedir? Ne İçin Kullanılır? Avantajları Nelerdir?

Herkese merhaba, bu yazımda sizlere Google tarafından geliştirilen Dart programlama dilinden bahsedeceğim. Dart Programlama Dili Nedir? Ne İçin Kullanılır? Avantajları Nelerdir? bunlardan bahsedeceğim. Gelin ilk önce Dart nedir diye sorgulayalım.



Dart Programa Dili Nedir?

Dart, 2017 yılında Google tarafından piyasaya sürülen açık kaynak kodlu bir programa dilidir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu dil ile mobil uygulamalar, Web sayfaları, Web sunucuları ve IoT geliştirmelerini kolayca yapabilirsiniz. Dart dili sınıf tabanlı tek kalıtıma sahip yani nesne tabanlı bir dildir. C, C#, Java dillerine benzerlik gösterir.

Dart Programa Dili Ne İçin Kullanılır?

Dart dilinin kullanıldığı yerleri yukarıda da bahsettiğimiz gibi mobil uygulamalar, Web sayfaları, Web sunucuları ve IoT geliştirmelerini kolayca sağlayabilirsiniz. Dart programa dili ile popüler uygulamalardan Instagram, Facebook, Netflix vb. uygulamaların aynısını Flutter altyapısını kullanarak yapabilirsiniz. Flutter hakkındaki makaleyi okumak için tıklayabilirsiniz

Neden Dart Programlama Dili?

Dart Programlama dili, 2020 yılında kullanımı +%532'lik bir artış göstererek bu alanda şampiyon diyebiliriz. Bu istatistik bile bize dart programlama dilinin önümüzdeki yıllarda çok popüler olacağının adeta kanıtıdır. aşağıda bir yılda en çok kullanıcı sayısı artan programlama dilleri verilmiştir bir göz atın derim.




Dart Programlama Dili Avantajları Nelerdir?

  • Flutter framework'u kullanılarak tek bir yerden Android, IOS ve WEB projeleri geliştirebilirsiniz.
  • Arkasında Google gibi bir devin bulunması.
  • Dart sanal makinesi ve Tam Zamanında derleme, kod değişikliklerini hemen yürütülebilir hale getirir.
  • JavaScript’e veya çalıştığı sistemdeki özgün (native) dile çevrilebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.